Riga er beliggende ved Daugava floden cirka 20 kilometer fra åbent hav.

Byen er blevet grundlagt af Biskop Albert von Buxhoevden fra Bremen i 1201.

Herefter ankom mange tyske kolonister og handelsfolk til byen der hurtigt voksede og blev en af områdets mest betydningsfulde byer. I 1282 blev Riga medlem af Hansaen.

Af seværdigheder i Riga kan nævnes blandt andet

Den gamle bydel i sig selv er omgivet af de gamle bymure og det er stedet for den intime atmosfære med de gamle middealdergader med hyggelige huse, cafeer og uden dørs severinger.

Rigas domkirke repræsenterer en sand skattekiste af arkitektoniske stilarter. Den ældste del af kirken dateres tilbage helt fra grundlæggelsen af byen.

Rigas historiske og søfartsmuseum (ligger lige ved siden af domkirken)

Riga slot oprindeligt opført i det 14 århundrede men har siden gennemgået mange ombygninger. Der findes i dag 3 forskellige museer på slottet:

Letlands historiske museum
Rainis museum for litteratur og kunst
Museum for udenlandsk kunst med skiftende udstillinger

Tris brali (de 3 brødre) er et af de sights i Riga som man skal se, mest fordi du ved at kigge på de 3 huse i gaden Maza Pils nummer 7, 19 og 21 kan se den traditionelle hansa byggestil fra 15, 17 og 18 århundrede.

Pulvertonis – krudttårnet opført i det 14 århundrede, i dag er der militærmuseum i bygningen

St Peters kirken opført i baltisk gotisk byggestil er en af Rigas dominerende bygninger, der er mulighed for at komme op i tårnet og nyde den flotte panoramaudsigt ud over byen.

Latvijas Brivdavas musejs er friluftsmuseum der er yderst interessant med udstillinger som livet var i gamle dage, levende museum.

Rundale slot

Rundale slot ligger cirka 70 kilometer syd for Riga.

Det er et smukt barokt slot, arkitekten er Rastrelli der var arkitekt på mange af 1700 tallets store bygningsværker som f.eks vinterpaladset i Skt Petersburg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here