MK Kroner

MK Kroner

Hvad er tandkroner – metalkeramiske kroner (MK krone)

En tand krone er en erstatning for den naturlige tandkrone , erstatningen kan laves i forskellige materialer hvoraf porcelænskroner er det mest almindelige.

En tand består, populært sagt, af tre dele, roden, pulpa (nerve / rodkanal) og kronen.

Hvis tanden er så beskadiget at der ikke kan laves en fyldning, inlay eller onlay, skal der laves en erstatning i form af en krone.

Hvis tanden er meget beskadiget således man kommer tæt på nerven ved tilslibning af tanden vil det i visse tilfælde være nødvendigt at foretage rodbehandling, fjerne nerven i tanden, og fylde kanalen hvor nerven sidder op med erstaningsmatriale eventuelt i form af en stift. Dette er før at gøre den bearbejdede tand stærkere.

MK kroner trin for trin

Tilslibning af tand

Først skal du til tandlægen og få lavet en undersøgelse og du skal have lavet et røntgen foto.

Dette røntgenfoto skal vise om der eventuelt skal foretages en rodbehandling på tanden inden tand kronen kan påsættes.

Der skal i visse tilfælde, typisk ved rodbehandlede tænder, laves en glasionomerfyldning (opbygning i plast) for at opbygge tanden så den kan tilslibes i den rette form.

Derefter skal du have slebet tanden til , hvilket sker under lokalbedøvelse , og du får, såfremt det er nødvendigt, sat en plastikkrone på der skal beskytte tanden mens tandkronen bliver lavet.

Aftryk til metalkeramik krone Efter tanden eller tænderne er slebet til tages der nu et aftryk af den / de tilslebne tand / tænder. Dette aftryk sendes til tandtekniker der ud fra aftrykket laver et metalskelet som kronen skal bygges op omkring. Farvevalg til metalkeramik krone Du og tandlægen foretager farvevalg således at teknikeren ved hvilken farve dine naturlige tænder har så kronen passer til denne farve. Prøve af metalkeramik krone Efter tandteknikeren har lavet metalskelettet skal dette prøves således man sikrer sig at dette passer på den tilslebne tand. Efter dette er prøvet og har vist et tilfredstillende resultat sendes metalskelettet tilbage til tandteknikeren. Færdig metalkeramik krone Tandteknikeren lægger nu porcelænslaget på metalskelettet og derefter skal dette porcelænslag i en ovn for at hærdes. Derefter er den færdige MK krone klar og sendes retur til tandlægen som derefter kan cementere denne fast på den tilslebne tand. Herefter kontrollerer tandlægen at dit bid efter påsætningen af kronen / kronerne passer sammen med dine naturlige tænder Kontrol af metalkeramik krone Dagen efter du har fået sat kronen på vil tandlægen muligvis gerne se dig til en kontrol af kronen / kronerne.
Leave your comment
Comment
Name
Email