De fleste kender Hamburg som byen man kommer forbi enten med tog eller bil – og har man spurgt sig selv, om hvad der findes oppe over Elb-tunnellen eller bag ved Hauptbahnhofs enorme hal, så er svaret; en af Europas mest driftige byer med et rigt musikliv og et dynamisk kunst & kulturliv. Opera og balletten er blandt de bedste på kontinentet.

Desuden byder Hamburg byder på fantastiske shopping-muligheder, et pulserende natteliv og masser af interessant arkitektur.Hamburg er Tysklands næststørste by og er den driftige port ud mod verden. Byens 1,7 millioner indbyggere i den centrale del af byen bliver hurtigt til 3,5 millioner når oplandet tælles med.

Mentaliteten ligner skandinavernes. Her blander det afdæmpet nordiske sig med det brede, internationale udsyn. Byen har tiltrukket folk fra mange nationaliteter og gør indtryk. Allerede John Lennon sagde; “I was raised in Liverpool, but I grew up in Hamburg”.

Handel har altid været vigtig. Derfor er byens officielle titel ”Hansestaden Hamburg”, der regeres fra det prægtige rådhus, der med sine over 600 rum er større end selveste Buckingham Palace. Det er storladent og forrygende flot. Rådhusets mange storladne sale spejler flot byens rigdom og rige historie.

Hamburgs havn er en vital del af byens levende puls. Her er der udsigt til dokker med enorme fragtskibe, en havn skibe der indbyder til eventyrlige besøg; spring på et firemastet sejlskib, et fragtskib fra 1950’erne eller de små barkasser der tøffer omkring eller de længere havnerundfarter, der viser Hamburgs fra dens særlige søside.

For de besøgende på en søndag går det ofte til det levende Fischmarkt, der ligger vest for Landungsbrücken. Her starter byrundturene eller havnerundfarterne – en god start eller afslutning på en promenadetur langs havnen.

Den historisk danske bydel Altona er ikke mindst en spændende tur værd. Her er både levende dansk historie, god udsigt over vandet, museum, teater, banegård og forretninger. Men bydelen har også det charmerende Ottensen-kvarter, med mange hyggelige torve, gode restauranter og lækre specialforretninger. Et kvarter der indbyder til slentreture.

Byens vand strækker sig rundt på kryds og tværs med masser af små kanaler i bymidten. Med over 2300 broer er der flere end i Venedig og Amsterdam tilsammen. Her mødes Elben med floden Alsteren, der er opdæmmet som en sø og ligger midt i byen. Det giver byen dets grønne præg.

Hamburg er faktisk ualmindelig grøn; næsten er fjerdedel af byen er dækket af parker. En af de meste imponerende er den japanske have, der på Hamburgsk er døbt Planten un Blomen. Den ligger på Holstenwall, ved byens gamle bymur.

Byens internationale puls understreges også af de mere end 90 konsulater i Hamburg, det næststørste antal i verden, efter New York.

Er man til vibrerende natteliv, så er Hamburg et sandt eldorado for dem der vil gå på bar-hopping i forlystelseskvarteret St. Pauli og et smut på det farverige Reeperbahn.

Eller man kan gå ud og spise på en af de 4000 restauranter. Prisniveauet ligger meget ofte pænt under det danske. Her bliver smagsløgene pirret af sanseoplevelser fra alverdens køkkener.

Museernes rige samlinger lokker også med besøg, især Kunsthalle er efter flere ombygninger blevet til et af de vigtigste tyske kunstmuseer. Men der findes altid en lang række museer og udstillinger der er værd at besøge.

Hamburg byder også på underholdning i topklasse. Lige fra fodbold i toppen af bundesligaen, store musicals til fx John Neumeiers berømte Balletkompagni – som altid er et besøg værd. Hamburgs Opera har det omfattende klassiske repertoire, mens Laitzhalle og Musikhalle ofte byder på byens øvrige kendte ensembler som Klassik Philharmonie Hamburg, NDR-Sinfonieorchester og det Philharmonische Staatsorchester.

Indkøbene foregår i byens centrum, enten på det vældige indkøbsstrøg Mönckebergstrasse, hvor alskens kæder har hjemme, i sidegaderne med de store varehuse, eller i det mere eksclusive kvarter bag rådhuset, hvor luksusmærkerne og mange hyggelige indkøbspassager og frokostcafeer ligger side om side.

Hamburg har det hele – og så er det storbyen der ligger tættest på Danmark, hvor togene kører til adskillige gange om dagen. Oplev byen på gennemrejsen eller bliv her over en lang weekend.

Hamburg restauranter

At begynde at skrive om alle restauranter i Hamburg er nok en alt for stor mundfuld.

Hamburg er en metropol og det er muligt at få noget at spise døgnet rundt, året rundt.

Her er alt fra ydmyge pølseboder ( selv om mange af dem har kultstatus ) til verdensklasse gourmetrestauranter, nedenstående kan du se nogle af de mest oplagte forslag i de forskellige prisklasser.

Hamburg restauranter – godt og billigt

Lokma

Lige ved krydset Susannenstr./Bartelsstr. ligger et af de bedste kebabrestauranter i Hamburg. Skal det være kylling, lam eller oksekød, så er der store portioner til små penge. Hovedretter ligger fra 4-10€ og döner i hånden fås også, hvis tiden er knap. Hamburg-St.Pauli

Bartelstr. 43

U/S-Sternschanze

 

En rigtig nattebiks, hvis sulten presser sig på før eller efter midnat. Her er istanbulsk stemning og et stort tyrkisk menukort til beskedne 3-9€. Hamburg-St.Pauli

Thadenstr. 1

U-Feldstrasse.

Pesco Mare

En rustik og billig italiener med fokus på stenovnspizzaer og seafood. Hovedretter 5-14€ Hamburg-St.Pauli

Clemens-Schultz Str. 42

U-St. Pauli.

Vapiano

Vældig populær italiensk selvbetjeningsrestaurant i moderne og tjekket urban indretning. Uprætentiøst og behageligt – og så ser man alt hvad der sker i køkkenet. Hovedretter 5-8€ Hamburg-Neustadt

Hohe Bleichen

U-Gänsemarkt

Dagligt 11-30-24 (søn til 22)

Pfeffersack

Selv om priserne er helt i bund, hovedretterne starter ved 5€, så er det et stilfuldt og ligger centralt lige ved indgangen til Handelskammeret. Her får man labskovs, gullasch, salater og ovnkartofler i prima kvalitet. Frokoststed da åbningstiderne er 8-16. Hamburg-Altstadt

Adolphsplatz 1

U-Rathaus.

Bok

Den lille, hurtige japaner er blevet et begreb i Hamburg. Der valfartes til store oplevelser for små penge og det har den driftige familie Bok naturligvis besvaret med at åbne endnu flere restauranter. Både med sushi og i andre japanske/asiatiske retninger.

Hamburg-Schanzenviertel

Schulterblatt 3 & Schulterblatt 92 samt Susannenstraße 15

U-Sternschanze.

Ständige Vertretung

Ligesom danskerne kan være stolte af den danske mad, så er tyskerne det især for den midttyske – især det fra Rhinlandet. Drik de små, lækre Köslch-Bier, spis Flammkuchen til, gå ombord i Kanslerfilet med løgkartofler, genopdag Curry-Wursten, forsøg dig med Rheinische rindsroulade mit spätburgundersosse, ja der er mere hvor det kommer fra. Meget stemningsmættet og driftig betjening. Hovedretter fra 6-13€. Hamburg-Neustadt

Stadthausbrücke 1, dagligt 11.30-01:00

S-Stadthausbrücke

Restauranter i Hamburg – Mellemklassen

Restaurant Zum Alten Senator forsøger sig med et spændende miks af traditionelle retter og helt nye ideer. Zum Alten Senator er et godt bud på en mellemklasse restaurant

Se mere på Zum Alten Senator website her

Restaurant Friesenkeller ligger lige ud til Alster i Hamburgs centrum og her har du muligheden for at prøve de traditionelle regionalretter, her er portionerne store og priserne er absolut overkommelige.

Se mere på restaurant Friesenkellers website her

Når du nu er i Hamburg så er det vel naturligt at fisk og fiskerestauranter indgår i bybilledet. Restaurant Fischerhaus hører til et af de steder hvor du kan prøve traditionelle Hamburg fiskespecialiteter lavet på Nordsøens fisk. Fischerhaus hører til blandt de restauranter der har rimelige priser.

Se mere på Restaurant Fischerhaus website her

Freudenhaus

At gå på Freudenhaus på St. Pauli, kan man også gøre til en stor gastro-oplevelse og blandt den farverige og livslystne indretning, og med et så kvikt og hurtigt personale, er det en fornøjelse der bestemt kræver en reservation. Her er maden et cross-over af det traditionelle med det eksperimenterende. Fx er pattegris i weissbier-kommenssovs og rådyrryggen noget der både skrives og tales om.

Hamburg-St. Pauli

Hein-Hoyer Str. 7-9 (på hjørnet)

www.restaurant-freudenhaus.de

S-Reperbahn

Cox

I hjertet af hamburg ligger en overraskende helstøbt madoplevelse og venter på én; internationalt menukort, flot vinkort, varm stemning og selv om portionerne ikke er byens største, så er det vellykkede og flot anrettede. Hovedretter 10-22€ Hamburg-St. Georg

Lange Reihe 68

Tel: +49 (0) 40 24 94 22

U/S-Hauptbahnhof

Abendmahl

I et kvarter med smukke gamle huse, ligger Hein-Köllisch Platz mellem Reeperbahn og havnen. Her er solidt internationalt menukort og hovedretter fra 9 til 18€. Hamburg-St.Pauli

Hein-Köllisch Platz 6

Tel: +49 (0) 40 31 27 58

S-Reeperbahn

Brook

Så blandes det med ikke troede muligt. Fra det tyske over det italienske til det asiatiske finder man her i de enkle og råt indrettede rum med udsigt til Speicherstadt. Vinen er i den dyrere ende, men retterne er spændende og afvekslende. Glem ikke de spændende desserter.

Hamburg-Altstadt

Bei den Mühren 91

Tel: +49 (0) 40 37 50 31 28

Bus 6 Auf dem Sande

Shalimar

Byens bedste inder ligger centralt på ABC-Strasse i „Venedig-kvarteret“ Neustadt. Berømt Her får vegetable samosas, Chicken Punjab og de særligt gode Madras-sciampi i kokosnøddesovs , englene til at synge i kor. Hovedretterne ligger endda på 8-18€. Fænomenalt! Hamburg-Neustadt

ABC-Strasse 46-47

www.shalimar-hamburg.de

Ratweinskeller

De flotte vinduer giver det i forvejen flotte kælderlokale yderligere karakter. Her hvor de hamburgske senatorer gennem generationer har spist, finder man det mere traditionelle, men yderst gedigne spisekort. Hovedretter 10-17,50€ Hamburg-Altstadt

Grosse Johannisstrasse 2

U-Rathaus.

Daruma

Sushi er oftest ikke blandt den billigste spise, men her kan man være heldig. Daruma er autentisk japansk køkken og sushirullerne starter ved 1,20€. De fleste af de 50 siddepladser er oftest besat af japanere, hvilket vidner om at her er det som i den opgående sols land. Stadtteich 1

Klostertor, man-lør 18-23

U-Steinstr.

Hamburg restauranter – topklasse

Fiskerestauranten Fischereihafen Restaurant kan prale med mange kendisser der har indtaget et eller flere måltider her.

En middag i restaurant Fischereihafen hører sig næsten til når du er i Hamburg, restauranten har jeg plantet under “det bedste” for her hører den til. Rent prismæssigt er det dog en overkommelig affære at besøge restauranten så du behøver ikke frygte det allerværste.

Du kan eventuelt lige checke menukortet på deres website her

I Hamburg Blankensee ligger en af Hamburgs kendte internationale restauranter, Restaurant Seven Seas. Restauranten ligger højt på bjerget Süllberg, priserne hører også til i den høje ende, men absolut anbefalelsesværdigt med et besøg på Seven Seas.

Besøg eventuelt deres website her

Restaurant Sgrol er en af Hamburg mest omtalte restauranter hvor kokken Anna Sgrol hører til blandt verdens bedste kokke. Det hører også lige med til historien at Anna Sgrol godt ved hvad Michelin mad skal koste, men det er jo absolut også en gastronomisk oplevelse.

For alle tilfældes skyld kan du lige kigge med hos restaurant Sgrol på deres website her

Stocker

Her serveres tysk-østrigsk mad af allerhøjeste kaliber. Prøv lammeryggen med husets egen fede Chardonnay ”Stockers Number One” Eller Schupfnudeln med Bärlauchsosse. Og slut af med en Schoko Nuss- Bisquit med chokoladensosse, så har man også fået nogle af højdepunkterne i denne lovpriste restaurant der får de lokale til at tale henført om den stemningsfulde restaurant. Hovedretterne ligger på 17,50-21€, langt mindre end hvad man kan forvente. Hamburg-Altona

Max-Brauer Allee 80, Tel: +49 (0) 40 38 61 50 56 tirs-fre 11.30-14.30 tir-søn 18-22.30

Fischereihafen

At stedet reklamerer med at være den bedste fiskerestaurant i Hamburg, er ingen underdrivelse. Her er fisken fra det alsidige spisekort lige som den skal være, og langt mere til. Indretningen er klassisk maritim og passer godt til beliggenheden. Stenbideren i pommery-sennepssovs eller den røgede ål, skulle være noget man rejser efter. Og så kan man om sommeren nyde maden fra terrassen. Husk de særligt billige frokostemenuer, der også står på programmet. Hovedretter 12.50 til 35€ om aftenen. Hamburg-St.Pauli

Grosse Elbstr. 143

Tel: +49 (0) 40 38 18 16

www.fischereihafenrestaurant.de

bus 112 mod Elbberg.

La Fayette

Skal det være fransk inden for Gourmetretningen, så er det sikre tip La Fayette. Her blandes det mediterrane køkken med det bedste franske. Indretning der passer til maden, i den røde hjørnerestaurant. Hovedretter 17 til 24€. Bordbestilling nødvendigt. Hamburg-Uhlenhorst

Zimmerstr.30

Tel: +49 (0) 40 22 56 80

www.la-fayette-hamburg.de

Bus 6 mod Zimmerstrasse.

Café Paris

Midt i byen, et stenkast fra rådhuset ligger det buldrende stemningsfulde Café Paris, der har et udmærket og godt varieret bistrokøkken, der har et vældigt godt tag i publikum. Eksklusivt og folkeligt på samme tid, er det både en frokost- og en aftenrestaurant, til en kaffe og croissant om morgenen, eller til en god kage midt på eftermiddagen. Hovedretter 13-16€ Hamburg-Altstadt

Rathausstr. 4

Tel: +49 (0) 40 32 52 77 77 – man-fre 9-24 lør-søn 10-24

U-Rathausmarkt

Café Theatre

Dejlig fransk restaurant, med adskillige klassikere som bagt gedeost med pesto på en salatbund, der lykkedes så alt passer sammen. Gode desserter og et flot vinkort. Eller til en mere uforpligtende tur uden for de store måltider. Hovedretter 11,50 til 15€. Hamburg-Altona/Ottensen

Gaussstr. 190 Tel: +49 (0) 40 30 60 34 22 dagligt 9.30-23

bus 2 mod Schützenstr.

Hamburg caféliv. Du finder masser af spændende og gode cafeer i Hamburg

Heller ikke når det kommer til cafeer fornægter det sig at Hamburg er en metropol hvor der naturligvis også er fuld gang i cafe livet

Balzac Coffee

Det fremragende kaffehus Balzac, der svarer til danske Baresso, findes på adskillige adresser i den centrale del af byen. Her er kaffer i mange retninger, frappéer, chai, kager på højt niveau og hyggelig, kvik betjening.

Åbningstiderne er fra tidlig morgen til senest kl. 22, men er i enkelte afdelinger en time eller to tidligere.

Hamburg-Altstadt, Schauenburgerstr. 59 – U-Jungfernstieg.

Hamburg-Altstadt, Kurze Mühren, 4, U-Hauptbahnhof

Hamburg-Neustadt, Grosse Theaterstr.39, U-Gänsemarkt

Hamburg-Altstadt, Graskeller 2, U-Rödingsmarkt

Hamburg-Altstadt, Steinstr. 25, U-Messberg

Cafe Aromahaus

Lige efter storbyshoppingen er det her man skal slå sig ned. Gode aviser, lææækre kager og kaffe i alle herrens retninger, i en rolig, central sidegade. Anbefalet af de førende baristaer.

Hamburg-Altstadt

Kleine Johannisstr. 8, 8.30-20, lør. 10-19

U-Rathaus

Cafe Paris

Fransk Bistrostemning i det øvre ende – her kan man spise frokost eller nyde et godt aftenmåltid. Eller indtage kaffen og kagen i den tætpakkede, yderst stemningsfulde og meget centrale cafe. Tre skridt fra Rådhuset. Hamburg-Altstadt, Rathausstr. 4, dagligt fra 09:00 lør. fra 10

U-Rathaus

Cafe Gnosa

Flot gammeldags cafe med mormor-tapet og mørkt træ. Den gamle skole på den gode måde, hvor der godt kan tændes en cerut i lokalerne. Langt overvejende homo-publikum. Kagerne og kaffen kan suppleres med et udmærket enkelt spisekort til frokost eller sent. Kender man ikke hvidvinen, Grauburgunder, der er Chardonnay-agtig, uden fedmen, så har stedet en udmærket en af slagsen.

Hamburg-St.Georg

Lange Reihe 93, Dagligt 10-01, Helligdage til 16

U-Hauptbahnhof.

Dat Backhaus

Trendy storbycafe i et bageri med lækker brunch og kaffer ud over det sædvanlige. Sådan a la danske Emmerys.

Hamburg-St.Georg

Lange Reihe 29, Dagligt 6-20, lør. 6-18, søndage 8-17

U-Hauptbahnhof.

World Coffee Company

Storbycafe af den bedste skuffe. Kig bare ind og vælg mellem de gode kaffer.

Hamburg-Neustadt

ABC-Str. 19

U-Gänsemarkt

Cafe im Rathaushof

Skal det være med udsigt til det smukke rådhus, så smut en tur om i gården. Her får man kaffe og kage og en flot, flot udsigt.

Hamburg-Altstadt

Rådhusgården, dagligt fra 12

U-Rathaus

Hamburg for fuld skrue, Barer og diskoteker i Hamburg

Hamburg barer og diskoteker

1: Barer i St. Pauli og bymidten
2: Klubber

Mange tager til Hamborg for at se – og ikke mindst opleve – det farvestrålende og stemningsfulde natteliv. Og der er absolut noget for enhver smag. Ikke kun på den berømt/berygtede Reeperbahn i kvarteret St. Pauli, der i generationer har været stedet hvor man fik en tatovering og en flok øl, når man afmønstrede nede i havnen. I dag er der dog langt mere end de mange stripbarer, pornobutikker og bordeller, som tidligere gjorde bydelen berømt.

Her er også varieteer, cafeér, restauranter, knejper, pubber i engelsk sti, og diskoteker med i alskens musik- og smagsretninger. Både for hetero- og homoseksuelle. I de seneste årtier har bydelen fået en kraftig ansigtsløftning, hvor især flere restauranter har åbnet dørene. St. Pauli tiltrækker især i weekenderne også et mere modent publikum. St. Paulis Karolinenviertel tiltrækker især de unge og hippe.

Barer – St. Pauli Hasenschaukel

For det yngre publikum ligger her musikbar og caféen. Også live-musik.

Silbesackstrasse 17, St. Pauli tors. fra 17 fre-lør fra 21

U- St. Pauli

www.hasenschaukel.de

Kukuun

Vil man gerne se nattelivet lidt fra oven, så gå ind på Hotel Kukuuns bar på første sal af hotellet. Her kan man afslappet se det hele ske.

Spielbudenplatz 22, St. Pauli – dagligt fra kl. 20

www.kukuun.com  Yoko Mono

I bedste retrolook har denne bar i løbet af dagen et godt udvalg af kaffer og kage. Om aftenen står den mere på jazz, electronica og gode cocktails.

Marktstrasse 41 man-fre fra 12-? Lør-søn fra 10-?

www.yokomono.de

 

Bymidten:

Bymidten har de mere traditionelle storbytilbud. Der er ikke har den samme kant som St. Pauli, men her kan en bytur nemt kombineres med en tur i operaen eller efter et restaurantbesøg.

Finnegan’s Wake Tæt på rådhuset bliver det irsk. Både live-musik og når der er fodbold på banen, så er storskærmen tændt og så er det om at råbe; Toooooorrr!!! Når bolden bankes i nettet.

Börsenbrücke 4

man-tor fra 16, fre-søn fra 12

www.finnegans-wake-sportkneipe.de

Hofbräu an der Alster

800 gæster finder plads i restauranten eller i den overdækkede Biergarten. Spisekortet er bayersk og velassorteret. Hovedretterne koster op til 10 Euro. Live-Bands fra torsdag til søndag og her er ægte münchnersk stemning, hvor en liter øl fås til 6 Euro med ti ølsorter at vælge i mellem.

Hamburg- Innenstadt

Esplanade 6, alle dage fra 9.30-01

www.hamburg-hofbraeuhaus.de

Gröninger Braukeller

En af byens mest populære ølhaller. God tysk mad og masser af hjemmebrygget øl. Dagligt fra 11-? – undtagen lør. hvor stedet åbner kl. 17. lukket på søn- og helligdage. Altstadt

Willy-Brandt-Str.47.

www.groeninger-hamburg.de

Fusion Bar

Lige ved Restaurant Side ligger den nys indrettede cocktailbar med det store udvalg. Publikum mellem 20-40 og det udvikler sig om aftenen med Dj’s fra tor-lør.Drehbar 49

man-søn fra kl. 11.00

www.side-hamburg.de

Sausalitos

I det historisk flotte Chilehaus ligger den sydamerikanske restaurant og bar. Enten står man direkte på Tacos, Burritos og Enchiladas eller der kan startes ud med Caipirinha eller Margaritas.

Fischertwiete 2 i Chilehaus B

man-lør fra kl. 17

www.sausalitos.de

Soho Lounge

Hvert år til marts, når solen igen skinner mere permanent og varmen kommer, så kan man sætte sig på den nærliggende ponton og chille. Her er publikummet fra de 25 år og inden for er det moderne indretning og særlige natclub-koncepter der giver stedet karakter.

Grosse Bleichen 21

Man-lør fra 09

www.soho-lounge.de

 

Klubber i St. Pauli

Reeperbahn har navnet efter rebslagerne, der holdt til her fra gammel tid. I dag findes over 600 meter et underholdende og farverigt gademiljø, der tilmed er et af byens mest sikre, da politiet har egen berømte station midt i hurlumhejet. Her er underholdningsteatre, sex-biografer, bordeller, barer og restauranter i én stor pærevælling.

Pulverfass

På Reeperbahn 147 findes det som tyskerne kalder travestie-shows – mænd klædt ud som damer, parodier af stjerner, comedy og sang-numre a la bakkesangerne. for damerne er der også Crazy Boys-cabaret, hvor mandestripperne ikke lader til at gemme noget som helst.Reeperbahn 147

20359 Hamburg – St. Pauli

S-Bahn Reeperbahn

www.pulverfasscabaret.de

Grosse Freiheit 36

I denne gade startede Hamburgs rockbølge i starten af 1960’erne, hvor Beatles brød igennem. Det gjorde de først i indra-clubben i nummer 64, men mest markant i nummer 36 – hvor der i dag findes aftener og nætter med masser af forskellige musikretninger, alt fra rock, over latino til new wave.Grosse Freiheit 36

www.grossefreiheit36.de

S-Reeperbahn. U-St. Pauli

Indra

Det var her Beatles d. 18. august 1960 havde deres første optræden i Hamborg. Nu er det igen en musikklub, denne gang med funk, soul, blues og Rock’n Roll.Grosse Freiheit 64

ons-søn fra kl. 21 – om sommeren fra kl. 15

www.indramusikclub.com  Mandarin Kasino

Her er der i skægt indrettede lokaler mulighed for at danse til en bred palette af musikretninger: Funk, soul, disco, hip-hop og elektro.

Reperbahn 1

fre-lør fra kl. 23

www.mandarin-kasino.de

Cotton Club

Den ældste egentlige jazzbar har næsten hver aften en koncert på programmet. Her kan enten være en overvejende international stemning eller være mere værtshus-præget, afhængig af programmet.

Alter Steinweg 10

Man-lør fra kl. 20 og søndag også 11-15

www.cotton-club.de

Molotow/ Meanie Bar

En af de mere etablerede live-steder i byen der hylder indie-rocken som absoult omdrejningspunkt. Har stort publikum, der gerne sveder til de lyse morgener.

Hamburg-St. Pauli

Spielbudenplatz 5 v. Reeperbahn

www.molotowclub.com

Hafenklang

Her er soul, elektro, drum’n bass og de mere hårde stilarter.Grosse Elbstrasse 84

Fre til søn fra kl. 16.00

www.hafenklang.de

Wedel – der ligger lidt uden for centrum Schulauer Fährhaus

En restaurant, bar og cafe, der i sig selv er et udflugtsmål, især for de maritimt anlagte gæster. Her er der siden 1952 blevet spillet nationalmelodierne, for de lande skibene kommer fra, der er på vej til at anløbe Hamburgs havn. Det sker på broen ”Willkomm-Höft” – eller ”Velkomst-broen”. Her er også et flaskeskibs- og muslingemuseum, der godt kan få de barnlige sjæle. I det hele taget har færgegården en fremragende udsigt, adskillige andre attraktioner lige i nærheden og den ligger en køretur på 30 min. oppe af Elben. Man kan også snuppe en færge fra Landungsbrücken, cykle eller vandre derud.Hamburg-Wedel

Parnassstrasse 29

www.schulauer-faehrhaus.de

Hamburg emmer af kulturliv, teater, opera, operette og film

For de fleste har det igennem mange år været populært at tage til London eller Berlin når der skal opleves kulturelle tilbud.

De færreste har nok tænkt på Hamburg som et alternativ til disse to andre, og bedre kendte metropoler.

Men lige syd for den danske grænse ligger et overset alternativ for de der vil opleve kulturelle tilbud på højt plan.

Hamburg er verdenskendt for sit brede udvalg af både teater, cabaret, opera, dans og koncerter. Alt sammen på et meget højt niveau. Hamborg er fx den 3. største musicalby i verden, efter New York og London. Staatsoper og Balletten er blandt de allerbedste i Europa. Her findes Tysklands største teater og den meget store underskov af over 30 teatre og cabaret-scener gør byen til et centrum for alle former for scenekunst.

Restbilletter i Hamburg

Restbilletter kan for eksempel købes hos Stage Entertainment

Opera  i Hamburg

Hamburg opera hører til blandt Tysklands aller ypperste operaer. Du finder endvidere Hamburgs filharmonikere og Hamburg Ballet der har den verdenskendte John Neumeier ansat som balletdirektør

Koncerter / Opera / Ballet

Hamburgische Staatsoper

Grundlagt helt tilbage i 1678, er det Staatsoper Tysklands ældste operahus. Siden 1955, efter at huset var blevet bombet under krigen, genåbnede operaen som Hamborgs mekka for opera, ballet og koncerter. I de seneste årtier er det blevet en af de vigtigste scener for klassisk og moderne dans i Europa. Her har John Neumeier siden 1973 været leder af balletten, der siden er kommet op i den globale top. Og siden 2005 er den australske dirigent Simone Young leder af operaen og husets eget orkester, Hamburger Philharmonikerne med et ambitiøst program; adskillige premierer og genopførelser af blandt andet Britten, Händel, Mozart, Bizet, Strauss, Verdi og Wagner. Billetterne kan købes på nettet – også til koncerterne i Laeitzhalle eller over telefonen.

Dammtorstraße 28

Billetkontoret Tel. +49 (0) 40 – 35 68 68, Fax +49 (0) 40 – 35 68 610, Man-lør 10-18.30

www.hamburgische-staatsoper.de

U-Gänsemarkt eller U-Stephansplatz, S-Dammtor.

Laeisz Halle / Musikhalle Hamburg Det tidligere Musikhalle Hamburg bærer nu igen navnet på dets stiftere, rederiet Laeisz. Siden 1908 findes der i denne klassisk flotte sal, bygget i neo-barok, alt fra Kammerkoncerter over symfonikoncerter til soloer og jazz. Der er fx ”Teatime classics” lørdage kl. 16. Med 400.000 årlige publikummer er det et af Hamborgs store kulturelle centre. Her holder blandt andet Hamburger Symphoniker og Hamburg Philharmoniker til.Johannes Brahms Platz

www.laeiszhalle.de

Hamburger SymphonikerGrundlagt 1957 spiller orkestret ofte ved operaer og balletter ved Hamburgs Staatsoper. Og desuden ved internationale koncertturneer i Storbritannien, Italien, Frankrig, Spanien og Skandinavien. Siden 2004 er russeren Andrey Boreyko chefdirigent – og orkestret kan ofte høres i Laeizhalle.

www.hamburgersymphoniker.de   Hamburger Philharmoniker

Grundlagt 1828 som en forening, der under ledelse af Friedrich Wilhelm Grund bliver 19. tallets mødested for betydningsfulde kunstnere Clara Schumann, Franz Liszt, Hans von Bülow und Johannes Brahms. I 1889 tilegnede Peter Tschaikowsky sin femte symfoni til ledelsen af Philharmonikerne. Og siden er orkestret et af de vigtigste i Hamborg, med en stærk kunstnerisk profil. Spiller i Laeisz Halle / Musikhalle Hamburg.

www.philharmonisches-staatsorchester-hamburg.de

Allee Theater

Hamburgs Kammeropera spiller de barokke værker fra det 18. og 19. årh. og holder til midt i Altona. Her kan man oplagt kombinere underholdning med en kulinarisk oplevelse. Her spilles fx Cosi fan Tutte eller Figaros Bryllup.

Hamburg-Altona, Max-Brauer-Allee 76

Tel.: +49 (0) 40 – 382959

www.alleetheater.de

S-Bahn: Bahnhof Altona – Bus: Haltestelle Gerichtsstraße (Linien 20, 115, 183) – Airport Bus: zum Bahnhof AltonaWestwerk

Skal det være moderne kulturelle arrangementer inden for teater, film, performance, litteratur eller musik, så slå et smut forbi det evigt overraskende Westwerk. Her findes årligt 16 udstillinger og desuden 20 andre arrangementer.

Admiralitätsstr. 74

www.westwerk-hamburg.de

Hamburg Planetarium

Over 1000 gæster aflægger dagligt besøg, efter at huset genåbnede i 2003. Her kan man få en tur til stjernerne eller om aftenen er der ikke sjældent musikalske multimedieshows i det ombyggede vandtårn. Enten med dj’s eller med litterære arrangementer. For børnene er der oftest kø til de særlige 3-D programmer. Huset ligger smukt i i den østlige del af Stadtpark, hvor man også kan leje både, hvis man er til en romantisk tur i søen. Eller tage en dukkert om sommeren. Selvfølgelig er der også en Biergarten i nærheden af den Freilichtbühne, der sommeren igennem har et godt int. Koncertprogram.

www.planetarium-hamburg.de

U-Borgweg Rytmisk musik

Hamburg får hyppige besøg af internationale solister og grupper af musikere. Her er mange koncerter og med den nære beliggenhed til Danmark er det oplagt at tage på kulturtur til Hamburg. Der er nogle sider der ligner det danske Billetnet:

www.kartenhaus.de – forsøg dig med sitets egen søgemaskine. www.hamburg-ticket.de – også her er en fyndig søgemaskine. www.getgo.de – tjek den særlige Hamburg-side.

 

Teater og musicals i Hamburg

I 1986 var der i Hamburg premiere på musicalen Cats og det var et populært træk der over en nat satte Hamburg på kortet over steder hvor det er værd at opleve musicals.

Siden har du i Hamburg kunnet opleve kendte musicals som for eksempel Mamma Mia og Løvernes Konge, sidstnævnte er pt stadig kørende og trækker næsten fulde huse hver aften.

Tarzan er sidste nye skud på stammen og er blevet berømmet for sin megen akrobatik og sidst men ikke mindst musik af Phil Collins.

Hamburg teater

Hamburg er verdenskendt for sit brede udvalg af både teater, cabaret, opera, dans og koncerter. Alt sammen på et meget højt niveau. Hamborg er fx den 3. største musicalby i verden, efter New York og London. Staatsoper og Balletten er blandt de allerbedste i Europa. Her findes Tysklands største teater og den meget store underskov af over 30 teatre og cabaret-scener gør byen til et centrum for alle former for scenekunst.

Teater

Kan man noget tysk, så kan det være oplagt at gå til teaterforestillinger på de store traditionsrige scener. Fx Schauspielhaus, Thaliatheater, Ernst Deutsch-Theater eller Hamburger Kammerspiele.

Ernst Deutsch-Theater

Her spilles typisk klassikere.

Friedrich Schütter Platz 1

Tel. +49 (0) 40 22 70 14 20

www.ernst-deutsch-theater.de

Hamburger Kammerspiele

Teatret har en meget varieret program og passer ikke i nogen faste kategorier.

Hartungstr. 9-11

Tel. +49 (0) 40 413 34 40

www.hamburger-kammerspiele.de

Kampnagel

Her spilles eksperimenterende teater på højt internationalt niveau og ofte med gæstespil. Her kan man ofte være med uden de store tyskkundskaber.

Jarrestr. 20-26

Tel. +49 (0) 40 27 09 49 49

www.kampnagel.de

Deutsche Schauspielhaus

En af de mest berømte tyske scener, og samtidig det største klassiske teater i vort naboland.

Kirchenallee 39/41

Tel. +49 (0) 40 24 87 13

www.schauspielhaus.de

Thalia Theater

Et af de mest spændende teatre i byen med efterhånden flere nichescener spredt ud over kvartererne.

Alstertor

Tel. +49 (0) 40 32 81 44 44

www.thalia-theater.de

The English Theatre

Her spilles et bredt repertoire kun på engelsk, på en veletableret scene, der har leveret solide succes’er siden 1976.

Lerchenfeld 14

Tel. +49 (0) 40 227 70 89

www.englishtheatre.de

Film i Hamburg

UFA-Palast på Gänsemarkt har det brede Hollywood-program, dog oftest i de tysk-versionerede udgaver.

www.ufa-hamburg.de

Det samme repertoire findes hos Cinemaxx på Dammtordamm 1.

Eller gå i Metropolis, der er det kommunale tilbud i flot klassisk biograf, der også har introduktioner og musikaftener.

Dammtorstr. 30A

www.metropoliskino.de

eller skal det være småt og hyggeligt, så tjek Streits Filmtheater på

Jungfernstieg 38

www.cinestar.de

Eller hvad med byens ældste biograf (1913) Passage, hvor man kan synke ned i plydsstole og en anden tid.

Mönckebergstr. 17.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here