Pengene er store i Frankfurt am Main , husene ligeså. Det er Tysklands absolutte finansielle centrum vi her taler om , de store banker , 366 af dem , skal overgå hinanden og kan de ikke det i antallet af kunder eller overskud på bundlinien , ja så kan man vel altid banke et stort flot hus op for i det mindste at overgå naboen på et eller andet område.

Frankfurt am Main har spillet en central rolle i Tysklands historie siden 1100 tallet og Frederic Barbarossa hentede støtte i Frankfurt til sit valg som Tysklands kejser i 1152.

Ved siden af at være finansielt centrum er Frankfurt am Main også kendt for at være et vigtigt center på det forskningsmæssige område. Byen er hjemsted for utallige kuturelle organisationer , universiteter og museer. En Frankfurter specialitet ville de fleste nok mene skulle være en frankfurter 🙂 , men hvor mange har hørt om en “handkäse mit musik” , det er et lille gult stykke ost der serveres i løgsauce , håndosten kan købes i de fleste velassorterede bierstuber.

Turistinformation Frankfurt am Main
Turistkontor i Frankfurt am Main fremhæver følgende museer og seværdigheder under en ferie i Frankfurt am Main :

Seværdigheder i Frankfurt am Main og nærmeste omegn
Städelsches Museum und Galerie er en samling af bl.a flamske kunstnere og Tyske mesterkunsnere fra 1500 og 1600 tallet. Mange store navne er repræsenteret i samlingerne f.eks Renoir , Monet , Picasso , Bacon , Rubens , Rembrandt , Van Eyck og Memling , dette blot for at nævne nogle enkelte i flæng.

Museum für Kunsthandwerk , Bygningen er tegnet i 1985 af den kendte Amerikanske arkitekt Richard Meier. Museet indeholder mange fine samlinger af bl.a. glas , tæpper og måbler fra mange forskellige verdensdele.

Deutsche Filmmuseum. Her kan du se en spændende samling der fortæller om Tysk films historie fra den spæde start til i dag. Mange forskellige sjove rekvisitter er på udstilling her. Hvis du undrer dig over hvordan man egentlig laver special effects – så har du mulighed for at finde svaret på museet.

Frankfurt am Main Zoo , i Zoo bor mere end 5.000 dyr og turistkontoret i Frankfurt am Main mener helt bestemt at du bør besøge haven der er kendt for sine fine og spændende dyrehuse.

Udflugter fra Frankfurt am Main
Offenbach ligger 7 kilometer øst for Frankfurt am Main. Byen er kendt for at være Tysklands førende by inden for læderproduktion og selvfølgelig finder du et lædermuseum i Offenbach.

Taunus en rundtur i Taunusbjergene er mellem 40 og 60 kilometer lang afhængig af hvilken rute man vælger. Området er kendt for sine smukke skove og de mange varme kilder. Fra Grosser Feldberg har du en fantastisk panoramaudsigt ud over området. Som et lille kuriosum kan nævnes at den lille by Bad Homburg von der Höhe engang var kendt som Europas datidige svar på Las Vegas , i dag er det kun spa badet der tiltrækker turister.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here