Edinburgh, byen med det berømte Edinburgh Castle der ligger højt hævet over byen og kan ses fra alle steder i Edinburgh.

Byen er beliggende ved floden Firth of Forth og har været Skotlands hovedstad siden 1492.

Edinburgh er en meget turistvenlig by når det drejer sig om seværdigheder, Edinburgh er meget kompakt og seværdighederne ligger tæt.

Shopping er der masser af muligheder for i Edinburgh der byder på noget for enhver smag og pengepung, som med seværdighederne ligger også forretninger og stormagasiner tæt.

Turistinformation Edinburgh
Edinburgh turistinformation
3 Princes Street
Website :

Seværdigheder i Edinburgh
Turistkontor i Edinburgh fremhæver følgende museer og seværdigheder under en ferie i Edinburgh :

Edinburgh Castle er en af Storbritanniens bedst besøgte attraktioner, Edinburgh Castle er nok allerbedst kendt for det store militær tattoo der hvert år afholdes på Castle Esplanade. Derudover tiltrækker kronjuvelerne og “the Stone of Destiny” som er de skotske kongers kroningssten. Du kan tage en virtuel tur til slottet på webadressen www.edinburghcastle.gov.uk

Scottish Parliament Building er et imponerende bygningsværk for en stor dels vedkommende åben for offentligheden.

Camera Obscura er forløberen for fotografiet, gæsterne lukkes ind i et mørkt rum og gennem et lille hul i væggen projekteres gadelivet udenfor. Måske ikke i mega pixel kvalitet, men hvis man nu ikke har andet til rådighed er det en imponerende opfindelse. Se mere om Camera Obscura.

The Scotch Whisky Heritage Center, dette må vel regnes for at være et must – i alle fald hvis man kan lide Whisky. Her på stedet handler alt nemlig om den fremragende skotske drik. Se mere her på siden.

Museer i Edinburgh
Seværdigheder i Edinburgh og nærmeste omegn
Royal Yacht Britannia der har sejlet verdenshavene tynde med den engelske kongefamilie har du mulighed for at besøge når du er i Edinburgh. Se mere om Britannia her på websitet.

Udflugter fra Edinburgh
Så du da Vinci koden og kunne du lide filmen, så besøg Rosslyn Chapel hvis du alligevel er i Edinburgh, Rosslyn Chapel ligger blot ca 10 kilometer fra Edinburgh. Du kan naturligvis også bare besøge Rosslyn virtuelt her på adressen.

Transport til og i Edinburgh
Som nævnt er Edinburgh ikke særlig stor og det er muligt at gå rundt til næsten alle seværdigheder i centrum af Edinburgh. Den lokale trafik besørges af buslinjer.

Jernbanemæssigt betjenes Edinburgh af Scotrail. www.scotrail.co.uk

Links til Edinburgh
www.visitscotland.com

Flyrejser til Edinburgh
Edinburgh Airport
Scotland EH12 9DN
www.edinburghairport.com

Edinburgh Airport har IATA kode EDI og ICAO kode EGPH

Edinburgh Airport kaldes også Port-adhair Dùn Èideann

Edinburgh Airport ligger ca 10 kilometer fra centrum, som turist er det letteste nok at benytte sig af lufthavnsbusserne der kører direkte fra lufthavnen til Edinburgh centrum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here