Dresden var engang Tysklands smukkeste by kendt i hele Europa som ” Firenze ved Elben “. I dag , efter 2den verdenskrigs voldsomme bombardementer hører den til blandt de smukkeste byer. Siden murens fald har der været gang i store restaureringsarbejder og i dag er Dresden efterhånden blevet en turistattraktion af de helt store.

Dresden var oprindeligt en Slavisk by hvor germaniseringen startede i 1100 tallet. Dresden var dog under indflydelse af det Polske rige helt frem til 1918. Byen havde sin blomstringsperiode omkring midten af 1700 tallet under indflydelse af de Saksiske regenter Augustus den II og Augustus III. De 2 regenter byggede pragtfulde paladser og bygninger ligesom de samlede kunstskatte fra hele Europa.

Natten mellem den 13 og 14 februar blev Dresden udsat for et voldsomt tæppebombardement hvoved mere end 100.000 mennesker omkom ligesom de fleste af byens bygninger og monumenter blev lagt i ruiner.

I dag fremstår Dresden igen – til dels – i sin tidligere pragt.

Turistinformation Dresden
Turistkontor i Dresden fremhæver følgende museer og seværdigheder under en ferie i Dresden :

Seværdigheder i Dresden og nærmeste omegn
Zwinger er et smukt barokt slot – eller drivhus – for det var det slottet oprindeligt blev opført som af arkitekten Pöppelmann. Slotsgården er flankeret af Carillon fløjen og Rampart fløjen. Det store fontæneanlæg hedder Nymphenbad – nymfebadet og det er et mesterstykke i barok kunst med sine mange kvindestatuer.

Semper-oper , Semper operaen blev oprindeligt bygget i årene 1871 – 1878 og er opkaldt efter arkitekten Manfred Semper. Han var inspireret af den Italienske renaissance stil da han tegnede der der i dag er en verdensberømt opera flot restaureret efter at være beskadiget under 2den verdenskrig og misligholdt under 40 års socislistisk styre.

Ehemalige Katholische Hofkirche er opført i barok stil i midten af 1700 tallet. Kirken dækker et areal på ikke mindre end 5.000 km2 og har et 85 meter højt klokketårn. Du finder en utrolig mængde smukke og livagtige statuer af helgener og apostle. Orgelet i domkirken er Gottfried Silbermann , kendt orgelbygger , sidst kendte værk.

Våbenkammeret , Rustkammer indeholder en fantastisk samling af fine våben , musketer , rifler og rustninger. Du finder desuden en afdeling hvor der udstilles rustninger for børn.

Porcelænssamlingen , Porzellanssammlung , Augustus den II samlede på porcelæn fra hele verden men også fra den nærliggende verdensberømte Meissen porcelænsfabrik. De pragtfulde stykker porcelæn kan i dag ses i samlingen.

De gamle mestres galleri , Gemäldegalerie. Begge de to regenter Augustus II og Augustus III havde en forkærlighed for malerier og de samlede en af 1700 tallets største malerisamlinger. Her kan du se værker af bl.a. Rubens , Vermeer , Botticelli , Mantegna , Raphael og El Greco , blot for at nævne nogle af de mest kendte kunstnere. Udover disse førnævnte er der mesterværker af en uendelig række af kendte og mindre kendte kunstnere.

De nye mestres galleri , Gemäldegalerie Neue Meister . I denne udstilling er malere fra 1800 og 1900 tallet repræsenteret.

Udflugter fra Dresden
I Dresden omegn ligger nogle interessante udflugtsmål der let kan nåes hvis man overnatter i eller omkring Dresden.

Schloss Moritzburg ligger 14 kilometer nordvest for Dresden. Dette slot blev oprindeligt opført som jagtslot i slutningen af 1500 tallet. I 1700 tallet blev Moritzburg ombygget til et barokt slot. Slottet er malerisk beliggende ved en lille sø hvori slottets 4 massive tårne spejler sig i. Inde på slottet finder du et lille museum

Schloss Pillnitz ligger 15 kilometer øst for Dresden. Dette slot blev opført i årene 1720 – 1724. På slottet finder du museum for dekorativ kunst.

Sächisches Schweiz , Landskabet der ligger mellem Dresden og den Tjekkiske grænse er betagende flot. For en stor dels vedkommende består landskabet af sandstens klipper der indimellem danner nogle utroligt betagende formationer. Den mest kendte af disse sandstens klippeformationer hedder Belvedere Bastionen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here