CEREC kroner

CEREC kroner

CEREC kroner

Med den nye CEREC teknologi er det, i mange tilfælde, muligt at lave kroner i fuld keramik. CEREC teknologien betyder at man ikke mere skal lave aftryk af den tilslebne tand på traditionel vis, men nu kan scanne den tilslebne tand. Data fra denne scanning sendes til en maskine der herefter fremstiller en krone til erstatning for den naturlige tandkrone på basis af de modtagne data. Denne tanderstatning fremstilles fra en blok af keramisk materiale hvilket betyder at der, som på traditionelle tanderstatninger, ikke er risiko for at metalkernen skinner igennem porcelænet. CEREC teknologien tog sin begyndelse i starten af 1980erne og er i dag udviklet til at være en gennemprøvet teknologi der sikrer et højt kosmetisk niveau.

CEREC kroner – trin for trin

Tilslibning af tand Først skal den tand eller de tænder der skal have krone på slibes til.I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at skulle foretage rodbehandling af den tand eller de tænder der skal slibes til. Det kan endvidere, i nogle tilfælde, være nødvendigt for tandlæge at skulle udføre det der kaldes opbygning i plast for at få mulighed for at tilslibe tanden i den rette form. Aftryk (scanning) til CEREC krone Efter tanden eller tænderne er slebet til tages der nu en scanning med en bluray scanner af den tilslebne tand, således der kan fremstilles en krone der passer til den nu tilslebne tand. Farvevalg til CEREC krone Tandlægen sikrer sig at der foretages et farvevalg så CEREC kronen passer sammen med farven på dine naturlige tænder. Færdig CEREC krone Efter 20 – 60 minutter er der blevet lavet en krone / kroner i fuld porcelæn der passer til den nu tilslebne tand og denne cementeres herefter fast. Herefter kontrollerer tandlægen at dit bid efter påsætningen af CEREC kronen / kronerne passer sammen med dine naturlige tænder Kontrol af CEREC krone Dagen efter du har fået sat kronen på vil tandlægen muligvis gerne se dig til en kontrol af CEREC kronen / kronerne.

Hvad er en tandkrone ?

Hvad er en tandkrone En tandkrone er en erstatning for den naturlige tandkrone , erstatningen kan laves i forskellige materialer hvoraf porcelænskroner er det mest almindelige. En tand består, populært sagt, af tre dele, roden, pulpa (nerve / rodkanal) og kronen. Hvis tanden er så beskadiget at der ikke kan laves en fyldning, inlay eller onlay, skal der laves en erstatning i form af en krone. Hvis tanden er meget beskadiget således man kommer tæt på nerven ved tilslibning af tanden vil det i visse tilfælde være nødvendigt at foretage rodbehandling, fjerne nerven i tanden, og fylde kanalen hvor nerven sidder op med erstatningsmatriale eventuelt i form af en stift. Dette er før at gøre den bearbejdede tand stærkere. Hvis tanden er meget beskadiget således man kommer tæt på nerven ved tilslibning af tanden vil det i visse tilfælde være nødvendigt at foretage rodbehandling, fjerne nerven i tanden, og fylde kanalen hvor nerven sidder op med erstatningsmatriale eventuelt i form af en stift. Dette er før at gøre den bearbejdede tand stærkere.

Links om CEREC kroner

CEREC Wikipedia CEREC producent
Leave your comment
Comment
Name
Email