Bukarest er hovedstaden i Rumænien og betragtes også som den økonomisk mest velstående.

Bukarest er beliggende midt imellem Karpaterne og Sortehavet og man har givet den øgenavnet Balkans Paris. Du vil opleve en rent arkitektonisk megaforvirring i denne by. Her finder du alt fra træhuse til Ceaucescu’s kæmpe regeringspalads , derimellem ligger så Byzantiner kapeller , neoklassiske paladser , jugendbygninger og Stalin blokken i en skøn forvirring. De første optegnelser omkring Bukarest stammer fra 1459 og det er underskrevet af Vlad Dracula , regent i det første Rumænien.

Senere blev Bukarest kastebold mellem forskellige besættelsestropper der jævnligt nedbrændte og plyndrede byen. I 1862 blev byen hovedstad i Rumænien og man fik arkitekter fra Paris til at planlægge Bukarest efter Parisisk forbillede, byen har også fået tilnavnet “Lille Paris”. Mange europæiske byer blev ødelagt under 2den verdenskrig – men ikke Bukarest. Her skulle en diktator til at lægge den gamle by i ruiner. Nicolae Ceausescu havde store planer med byggeriet i Bukarest og han jævnede store dele af den gamle by med jorden for at virkeliggøre hans egen version af en smuk og prangende by. Han formåede dog ikke at lægge hele Bukarest i ruiner og der er i dag mange flotte gamle og spændende bygninger tilbage , at disse så deler pladsen med betonkommunisternes boligblokke og paladser kan man jo så tage som en ekstra oplevelse.

Hvorfor skal folk besøge Bukarest? Fordi byen har meget at byde på, hvad angår billedkunst, scenekunst og natteliv… for ikke at nævne historiske sammenhænge.

Se en koncert på det rumænske Athenæum

Det rumænske Athenæum er utvivlsomt en af ​​de smukkeste bygninger, du nogensinde vil se, og grundene, der omgiver den, er lige så smukke. Stedet, der ligger mellem strenge kommunistiske udviklingsblokke, er en fremragende hyldest til, hvad Rumænien går ud på. Indenfor er marmorsøjler, vægmalerier og udskæringer, der kun kan skabes med kærlighed og omsorg. Et stort orgel står bag scenen til støtte for orkesteret, så sørg for at få billetter til et show på Athenæum, mens du er i Bukarest. Det bliver en aften, du sent vil glemme!

Træd tilbage i tiden på Village Museum

Næsten hvert samfund har en slags museum, der skildrer livet ”som det var engang.” Disse museer hjælper os huske, hvor hårdt generationerne før os kæmpede, og til tider får de os til at spekulere på, hvordan museer om vores eget liv vil være en skønne dag. Vil folk tror, ​​at vi også måtte kæmpe? Bukarests Village Museum er familievenligt og er et af de bedste eksempler på denne slags museum, du kan finde. Det er sjovt at udforske selv, de guidede ture er også ganske informative og sjove. Få også håndlavede souvenirs i slutningen af ​​rundturen, hvis du ønsker det!

Bliv romantisk i Cismigiu Haverne

Byparker er i reglen, for størstedelens vedkommende, uimponerende. I mange af dem kan du helt sikkert nyde en madkurv på en solskinsdag eller tage en kort gåtur, men mange har simpelthen ingen atmosfære. Cismigiu Haverne passer slet ikke til denne beskrivelse. Parken er konstant fyldt med par, der slentrer hånd i hånd, mens de tager en lang og afslappet spadseretur og nyder hinandens selskab. Der er masser af boder, hvor du kan snuppe en kop kaffe eller en godbid. Med damme, broer og stille alléer, er det helt sikkert et dejligt sted at slappe af, skønt det ligger i hjertet af byen.

Er du klar til at besøge Bukarest?

Intet dokument kan rigtig beskrive, hvad Bukarest er, hvad den kan være for dig, og hvad du kan gøre for at udforske byen på egen hånd. Bukarest er en af ​​de byer, som du simpelthen bare selv skal opleve en dag.

Hvorfor skal folk besøge Bukarest? For nu er det på tide, det bliver din tur til at besøge denne vidunderlige by!

Museer i Bukarest

Muzeul Taranului Roman , det Rumænske bondemuseum vandt i 1996 prisen som årets museum i europa , det er også en meget flot udstilling der viser forskellige redskaber , arm i arm med ikoner o.m.a.

Muzeul National de Arta , Statens kunstmuseum der blev plyndret under opstanden i 1989 ligesom mange af museets værker blev beskadiget i større eller mindre omfang. Udover rumænske kunstnere er også mange store europæiske navne repræsenteret på museet.

Muzeul Satului , frilandsmuseet hvor bondehjem , lader , kirker og møller fra hele Rumænien er fragtet til for at blive genopbygget til minde om landets historie.

Muzeul Zambaccian har det bedste af Rumænsk kunst repræsenteret i samlingerne men også navne som Picasso , Cezanne og renoir er repræsenteret.

Seværdigheder i Bukarest

Palatul Parlamentului , parlamentspaladset der blev påbegyndt af Ceausescu i 1984 og arbejdet er stadig i gang. Når man står udenfor og betragter kolossen skal man have i baghovedet at man blot ser en lille del af dette enorme byggeri. Det du kan se er bygningen der er 84 meter høj , men du ser ikke at den er lige så stor under jorden hvor der bl.a er atomsikrede bunkere. Præsidenpaladset har et areal på 330.000 m2 og dermed er det verdens næststørste administrationsbygning , Pentagon er den største.  Du kan komme på en guidet tur i paladset og her kan du bl.a se Sla Unirii der er paladsets største rum 16 meter højt og med et areal på 2.200 m2. Loftet kan køres til side og så er der plads til at en helikopter kan lande i salen.

Piata Revolutiei , Revolutionspladsen , dette var stedet hvor Rumæniens tidligere diktator Nicolae Ceausescu stod ansigt til ansigt med 80.000 mennesker den 21 december 1989. De 80.000 mennesker var kommet til pladsen for angiveligt at støtte præsidenten , men da han kom frem på balkonen begyndte folkemængden at sige ordene Ti mi soa ra og udtrykket i Ceausescu’s ansigt var ikke at tage fejl af – her var han klar over at hans styre var faldet sammen.

Catedrala Patriarhala er en 1600 tals katedral og den ortodokse kirkes hovedkvarter. I kirken kan du bl.a. se utallige meget smukke ikoner. Det er også i denne kirke at Skt. Dumitru , Bukarest skytshelgen , ligger i sarkofagen hvor tilbedere kommer til hans skrin for at vise deres respekt.

Herastrau Park , i starten af 1800 tallet var det her at det bedre borgerskab kom for at blive set , spadserende ved kanten af Herestrau søen. Man omdannede efterhånden hele området omkring søen til en stor park der i dag bl.a. indeholder landbymuseet , tivolipark , restauranter , bådudlejning. Området omkring parken har alle dage været hvor Bukarest elite boede og stadig bor , hvilket du også vil kunne se på de fine huse i området.

Offentlig Transport i Bukarest

Den letteste måde at transportere sig rundt i Bukarest på er med Metroen , der er fire Metrolinier M1 , M2 , M3 og M4. Disse linier betjener 45 stationer der er markeret i form af hvide skilte med et blåt M. Du kan købe fire forskellige former for billetter , enkelt , ti-turs , en-dags og månedsbilletter.

Udover metroen er der busser , trolleybusser og sporvogne der fungerer med fælles billetsystem. Der kan købes forskellige former for billetter , som regel i kioskerne i nærheden af stoppestederne.

Taxi

Det er principielt billigt at køre med taxi i Bukarest og der er mange af dem , man bør dog tage sig i agt for hvem man kører med , det bedste er at få hotellet til at ringe efter en taxi. Pas på med pirattaxier , der re mange af dem og de kan være forskrækkeligt dyre at køre med.

Togrejser til Rumænien og Bukarest

Gara de Nord er Bukarests Hovedbanegård , pas godt på dine ejendele når du ankommer hertil , banegården er et eldorado for fikse lomme og bagagetyve. Hvis du skal med tog i Rumænien kan det måske godt betale sig at lade receptionen klare bestilling og køb af dine billetter , der er ofte meget lange køer ved billetsalgene på stationerne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here