Seværdigheder i Goslar

Hvad er de bedste seværdigheder i Goslar ? Se liste med omtale af de mest populære attraktioner og seværdigheder i byen. Find inspiration til oplevelser for hele familien

Seværdigheder

Kaiserpfalz

I det gamle tysk-romerske rige rejste kejseren fra by til by, for konstant at vise at han var tilstede og del af magten. Han blev dog typisk lidt længere i Goslar, der lå midt i riget og blev en vigtig by. I 1050 byggede Heinrich III som et enestående bygningsværk. Det blev i over 200 år centrum for rigsdagene, hvor lokale konger og kejserne mødtes. Bygningerne var i det sene 19. årh. omdannet til kornlager, men blev reddet og gjort til et nationalt mindesmærke, da det tyske rige blev oprettet i 1871. Maleren Wislicenus har begået et kæmpe værk, ved at male 67 billeder, mange i kæmpeformater, der skildrer den tyske historie. Både personer, symbolske myter og figurer i en stor, imponerende vælde.

Domkirkehallen

Selv om Domkirken blev revet ned for omkring 200 år siden, efter at byen manglede penge til at renovere den, så findes der stadig et grundrids, der viser hvordan kirkens omfang var. Og så er der den såkaldte Domvorhalle. Den lå ved nordsiden I denne hal bliver blandt andet den såkaldte „Kaiserstuhl“ udstillet. Og så er facaden enestående bevis på bygningskunsten fra det 11. århundrede.

Markedspladsen

Byens historiske centrum med rådhuset og tårnene fra Markedskirken er kronet med Goslars vartegn, den gylde ørn der troner fra toppen af det maleriske springvand, der ligger midt på torvet. Den store bronzeskål i springvandet er den største overhovedet fra middelalderen. Hotellet Kaiserworth er i sig selv et fantastisk skue. Bygget 1494 som Gildehus af byens fremmeste købmænd, sætter det på en måde Rådhuset, der også ligger på pladsen, lidt i skyggen. Her er også cafe, restaurant og nogle af byens mest luksuriøse senge.

Rathaus Goslar

Fra det 15. til det 19. århundrede blev rådhuset konstant udbygget. Bestemmende er dog bygningsdetaljer fra det 16. århundrede. Særligt spændende er Huldigungssaal, der blev bygget 1501-20 som et helt enestående værk fra den sengotiske epoke. Alt er billeder der er sammenføjet til ét hele. Under Rådhuset findes også en restaurant, der serverer god tysk mad i de historiske omgivelser.

Museer i Goslar

Bymuseum Goslar

I en kirkelig bygning fra 1514 rummer museet store samlinger, der skildrer byens historie, det kunstneriske liv, og ikke mindst de rigdomme der gennem mange århundreder er gravet op af bjergene i nærheden. Her findes mange af de berømte mønter, som byen har frembragt, samt hverdagsting fra det 10. århundrede. Museet rummer en tidsrejse, der også rummer en del aktiviteter for børn.

Königsstrasse 1

Mönchehaus – Museum für moderne Kunst

Med et internationalt tilsnit, er det uofficielt byens moderne kunstmuseum. Her i dette hus fra 1528 finder man værker af Joseph Beuys, Max Ernst og Georg Baselitz. Også flotte skulpturer, der befinder sig i haveanlægget. Nyd kunst og kaffe i denne forrygende flotte tre-etagers bygning. Her uddeles hvert år en særlig pris, Der Kaiserring, til en international kunstner, der også donerer værker og udstiller i museet. Det er hemmeligheden bag de rige samlinger.

Mönchestraße 1
38640 Goslar

Puppenmuseum Hoher

Midt i centrum, et par stenkast fra markedspladsen ligger der i et over 500 år gammel patricierhus en ganske enestående samling. På fire etager er der i alt fem samlinger. Musikinstrumenter er en af dem, med bidrag fra mange epoker og alle verdensdele. Øverst befinder sig et dukkemuseum, med dukker, teddybjørne og antikt legetøj fra perioden 1835-1935. Ud over et par Guiness-rekorder, der er udstillet i museet, findes der også et porcelæn-udstilling.

Hoher Weg 5

Zwinger

Et rigtigt drengemuseum med et museum for den sene middelalder: Her er rustninger, musketerer, krigs og torturinstrumenter fra året 1524. Alt sammen i det enorme bygningsværk, Zwingeren, der ligger lige ved siden af Breite Tor, lige ved indkørslen til byen. For at beskytte Rammelsberg, minen uden for byen, blev det en af de største forsvarsværker. Med et tværsnit på 26 meter, 6 meter tykke mure og plads til 1000 soldater, er det stadig ganske imponerende.

Minemuseum Rammelsberg

En mine med en 1000 år gammel historie, der nærmest indtil for nylig stadig var i anvendelse. Det er et unikt stykke kulturhistorie, der ligger lige uden for byen, og i dag også er en del af Unescos Verdenskulturarvsliste. De ti århundreders minedrift sluttede i 1988, og fire år senere åbnede det som museum med en række spændende detaljer, der viser særheder fra alle århundrederne. Her er der gennem tiderne gravet op mod 30 millioner ton sten op, med fund af kobber, bly, zink og spor af sølv og guld. Absolut i særklasse. Især for børn.

Website

Sights A-Z

Læs med på vores sociale medier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here